Επικοινωνήστε μαζί μας: Τηλ: 22210 43431

Οδηγιες Ασφαλους Μετεγκαταστασης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣΤΕ ΛΙΣΤΕΣ.
Ξεκινήστε από νωρίς φτιάχνοντας μια λίστα με τα πράγματα τα οποία απαραίτητα πρέπει να γίνουν εν όψει μετακόμισης, χωρίζοντάς τα σε αυτά που πρέπει να γίνουν πριν, κατα την διάρκεια αλλά και μετά την μετακόμιση.

 


ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.
Ξεχωρίστε τα πράγματα που δεν χρησιμοποιείτε πια και ενδεχομένως δεν Θα σας λείψουν. ξεφορτωθείτε πράγματα όπως π.χ. ρούχα που δεν έχετε φορέσει για χρόνια, παλιά παιχνίδια κι οτιδήποτε είναι σπασμένο. Τα αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άλλους, σκεφθείτε να τα δώσετε.



ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

Η επιλογή της μεταφορικής εταιρείας είναι αναμφίβολα το πιο δύσκολο κομμάτι γιατί πρέπει να βασιστείτε σε προσφορές. Το καλύτερο είναι να πάρετε συστάσεις από γνωστούς σας που έχουν κάνει μετακόμιση στο παρελθόν, για την ποιότητα του συνεργείου, ώστε μετά να μην κλαίτε για τις ζημιές στα έπιπλά σας, μόνο και μόνο για να γλιτώσετε λίγα ευρώ απ την αμοιβή
του συνεργείου.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ.
Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία, ρωτήστε την μεταφορική εταιρεία επιλογής σας για το τι υλικά συσκευασίας μπορεί να σας προμηθεύσει ή για το τι εργασίες συσκευασίας (αμπαλάζ) αντικειμένων ή επίπλων μπορεί να αναλάβει και με ποιό κόστος.



 

ΚΙΒΩΤΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ.
Προμηθευτείτε κούτες σε διάφορα μεγέθη (μικρότερες για βιβλία - γυαλικά, μεγαλύτερες για τα ελαφρύτερα πράγματα). Συνήθως τα συνεργεία μεταφοράς παρέχουν κούτες στους πελάτες τους, αλλά μπορείτε να προμηθευτείτε από οπουδήποτε.
Προσοχή, οι κούτες να είναι γερές σε όσο γίνεται καλύτερη κατάσταση και να κλείνουν καλά ώστε να μπορείτε να τις κλέισετε με ταινία. Προμηθευτείτε χαρτόνια με χωρίσματα αλλά και χαρτιά για να συσκευάσετε εύθραστα αντικείμενα μέσα στις κούτες.

 

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ.
Βάλτε προτεραιότητα για το ποιές κουτες Θα ανοιχτούν στο νέο σας σπίτι μαρκάροντας χαρακτηριστικά τις κούτες που περιέχουν τα είδη βασικής ανάγκης. Όλες οι υπόλοιπες κουτες Θα πρέπει να αριθμούνται κατά την συσκευασία σύμφωνα με το δωμάτιο με το οποίο Θα πάνε στο καινούργιο σπίτι.


 

ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ.
Επιλέξτε αυτοκόλλητες ταινίες συσκευασίας που να μην ξεκολλούν εύκολα. Προσοχή στα μαγαζιά με είδη συσκευασίας, η κλασσική καφέ ταινία υπάρχει σε πολλές ποιότητες και μεγέθη αλλά δεν είναι το ίδιο ανθεκτικές. όταν κλείνετε τις κούτες, να κολλάτε την ταινία πάνω στις ενώσεις ή εκεί που συναντιόνται τα καπάκια της κούτας σε σχήμα σταυρού, ώστε να γίνουν ανθεκτικότερες και να μην ανοίξουν κατά την διάρκεια της μετακόμισης.

 

ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΚΙΒΩΤΙΩΝ.
Μην παραγεμίζετε τις κούτες όταν πακετάρετε. Προσπαθήστε να διατηρείται το μέγιστο βάρος του κάθε κιβωτίου περίπου στα 20 kg. Έτσι και το συνεργείο θα τα μεταφέρει πιο εύκολα αλλά και οι κούτες δεν Θα ανοίξουν. Τέλος μην ξεχνάτε τις αυτοκόλλητες ετικέτες που δηλώνουν το δωμάτιο που θα πάει η κάθε κούτα. Αυτό Θα σας διευκολύνει κατά την διάρκεια της τακτοποίησης.



ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ.
Προμηθευτείτε υλικά για την ασφαλή συσκευασία των επίπλων σας αλλά και των στρωμάτων σας. Πλαστικές σακούλες στρωμάτων, χαρτοταινίες, αεροπλαστ, αεροχάρτ, χαρτόνι οντουλέ, ίσως είναι άγνωστες έννοιες για εσας αλλά είναι τα απολύτως απαραίτητα, γιαυτό αξίζει ο κόπος να τα αναζητήσετε.


 

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ
Μην περιμένετε την τελευταία εβδομάδα για να πακετάρετε. Δωμάτια όπως η αποθήκη ή το πατάρι μπορούν να πακεταριστούν εβδομάδες πριν, καθώς επίσης και τα ρούχα άλλης σεζόν.



 

ΣΥΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΣ.
Συσκευάστε τα βαριά και ογκώδη έπιπλα χρησιμοποιώντας: Χαρτοταινίες για σταθεροποίηση γυάλινων επιφανειών χωρίς να μείνουν σημάδια.
Αεροπλάστ για κάλυψη σαλονιών. Αεροχάρτ για κάλυψη ξύλινων επιφανειών.

 

ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ.
Αποσυνδέστε τις ηλεκτρικές συσκευές προσεκτικά και καθαρίστε τις εσωτερικά. Φροντίζετε το λάστιχο του πλυντηρίου να μην έχει καθόλου νερό και η πόρτα να παραμείνει ελαφρώς ανοιχτή.



 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ.
Ενημερώστε τους γείτονες για την ημερομηνία μετακόμισης και φροντίστε να εξασφαλίσετε πάρκινγκ για το φορτηγό της μεταφορικής για την ομαλή κι ήρεμη μετακόμιση.



 

ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ.
Όταν έρθει το συνεργείο μετακόμισης, απομονώστε τα κατοικίδιά σας ώστε να μην μπλέκονται στα πόδια των εργατών. Μπορείτε να τα κλείσετε σε κάποιο δωμάτιο μέχρι το τέλος της φόρτωσης ώστε να είναι ασφαλή.



 

ΠΑΙΔΙΑ.
Αν έχετε παιδιά, ιδιαίτερα μικρά σε ηλικία, ζητείστε από κάποιον να σας τα προσέχει για να μην είναι στα πόδια σας και σας καθυστερούν στο ξεπακετάρισμα.



 

ΕΡΓΑΛΕΙΑ.
Φροντίστε να έχετε πρόχειρα κάποια βασικά εργαλεία για την αποσυναρμολόγηση των ηλεκτρικών σας συσκευών και επίπλων.




 

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΦΟΡΤΩΣΗ.
Επιμείνετε στο συνεργείο φόρτωσης να φορτώσει πρώτα τις κούτες και μετά τα έπιπλα. Αυτό Θα διευκολύνει την εκφόρτωση.




 

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ.
Αμέσως μόλις τα έπιπλα ανέβουν στα υπνοδωμάτια, επιμείνετε στο συνεργείο μετακόμισης να μοντάρει τα κρεβάτια και κατόπιν να προχωρήσει την τοποθέτηση επίπλων στα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού.



 

ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΚΙΒΩΤΙΩΝ.
Επιμείνετε το συνεργείο μετακόμισης να τοποθετεί τις κούτες τελευταίες σε κενούς χώρους ή στο μπαλκόνι, εάν έχει καλό καιρό, ώστε να μην εμποδίζεστε στο πακετάρισμα.



 

ΑΠΟΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ.
Κατά την αποσυσκευασία των επίπλων σας, προσέξτε για τυχόν χτυπήματα κατά την μεταφορά, συνήθως στις γωνίες των επίπλων σας. Επιμείνετε να σας συνδέσουν τις ηλεκτρικές συσκευές στο μέτρο του δυνατού.